Električne instalacije

Električne instalacije …

Električne instalacije: neispravne ili zastarjele

Struja je opasna po život i moramo biti posebno oprezni kada radimo oko nje. Uz napon, koji može biti 220-380V, značajan utjecaj ima i struja izražena u amperima. Neispravne ili zastarjele električne instalacije mogu uzrokovati preopterećenje, što kasnije može dovesti do požara ili značajne štete na uređaju. Preopterećenje se može dogoditi ako postojeću mrežu stana napunimo novim kućanskim aparatima i istodobno ih koristimo, ali može se dogoditi i zbog kvara nekih uređaja – kada, recimo, motor perilice zaglavi i “povuče” “više struje u nekom trenutku. Ispravne električne instalacije u takvim slučajevima mogu spriječiti veće štete podnošenjem većeg opterećenja u nekom trenutku dok osigurač ili prekidač ne odrade svoj posao.

Električne instalacije: provjeriti ispravnost

Mnogo je razloga zbog kojih bi električne instalacije trebalo povremeno provjeravati, nakon raznih nepredviđenih slučajeva zaključit ćemo da ovaj posao treba povjeriti iskusnim majstorima. Na Bellcom-hrvatska.com možete pronaći pravog električara za vaše potrebe. Opišite posao koji treba obaviti: Koji je prostor kroz koji treba provesti električne instalacije, koliko prekidača treba instalirati, koliko žarulja treba zamijeniti ili instalirati itd. Primit ćete ponude od naših registriranih i provjerenih korisnika, na vama je da prema njihovom portfelju odaberete pravog obrtnika / tvrtku za svoje poslovanje.

Električne instalacije: sigurnost prije svega

Što se tiče električnih instalacija, svaki posao mora se prijaviti u skladu sa svim pravilima i propisima. U tehničkim uvjetima navedeni su svi propisi prema kojima treba raditi pojedine stavke, kao i svi dodatni podaci koji nisu navedeni postojećim propisima. Tehnički uvjeti obvezuju izvođača da instalaciju izvede u skladu s navedenim propisima. Tehnički opis dio je projekta koji se jasno i s obrazloženjem prezentira investitoru i izvođaču, jer su projektanti u svim detaljima zamišljali da treba realizirati tehničko rješenje iz projekta. Tehnički opis trebao bi jasno opisivati ​​sva ona djela koja se ne vide iz planova ili se mogu interpretirati na dva načina. Dobar tehnički opis sprečava sporove između dobavljača i investitora. Plan električne instalacije može se u potpunosti razumjeti samo s tehničkim opisom.

Tehnički proračuni

Izračun uključuje odabir vodiča (pad napona, kontinuirana struja i struja kvara), odabir osigurača, izračun zaštite od munje i otpora uzemljenja, fotometrijski proračun, izračun kompenzacije jalove energije i slično. Ovaj dio projekta detaljno sadrži sve radove koje treba obaviti i sve materijale i opremu (po pozicijama za sve dijelove instalacijskog sadržaja) s cijenama materijala, rada itd. Vjerujte samo provjerenim izvođačima, tako da neprovjerene tvrtke / obrtnici ne koriste vaše neznanje u takvim tehničkim proračunima i na taj način podižu cijenu izvođenja radova, tj. Instaliraju ono što vam nije potrebno i izostavljaju važne dijelove.

Spremite svoje električne uređaje

Ispravne električne instalacije prvi su uvjet za dugovječnost vaših kućanskih aparata. Neispravne instalacije mogu dovesti do oštećenja različitih uređaja, kao što su: perilica rublja, perilica posuđa, bojler, hladnjak, zamrzivač, audio ili wifi oprema itd. Ako imate smetnje na ovim ili sličnim uređajima, potrebno je nazvati glavnog električara da utvrdi kvar i procijeni vrijeme i troškove popravka. To ponekad mogu biti izuzetno nezgodne informacije, pogotovo ako majstor procijeni da vam može naplatiti više nego što popravak stvarno košta. Iz tog razloga morate prikupiti više ponuda, usporediti ih i odabrati najbolju. Platforma Bellcom pruža vam pravo rješenje za to. Registriraj se , objavite posao koji treba obaviti i pričekajte ponude provjerenih tvrtki / obrtnika. Pročitajte njihove recenzije i odaberite pouzdanog izvodjača za vaše neispravne električne instalacije i uređaje.

Pin It on Pinterest

Treba li vam usluga, izvođenje radova?
Besplatno ispunite naš jednostavni obrazac i tvrtke/obrtnici registrirani kod Bellcoma automatski će dobiti zahtjev za novom uslugom.
Besplatno se registrirajte i objavite potrebnu uslugu

Kao tvrtka/obrtnik neprestano morate tražiti nove klijente i poslove. S Bellcomom vam je ovo puno lakše. Registrirajte se i uskoro ćete dobiti nove zahtjeve iz svoje regije ili iz cijele Hrvatske
Besplatna registracija za tvrtke/obrtnike

Ako ste već registrirani na Bellcom-hrvatska.com, prijavite se klikom na gumb ispod
Login