Građevinski radovi

Građevinski radovi …

Građevinski radovi: što znače?

Građevinski radovi predstavljaju opsežno područje koje uključuje sve radove u slučaju izgradnje ili obnove vašeg objekta, neki od građevinskih radova su: Obnova i adaptacija cijelog objekta, zemljani radovi (iskopi, niveliranje), grubi građevinski radovi (zidanje, betoniranje, krovovi), instalacijski građevinski radovi, završni građevinski radovi ( fasade, farbanje kuća, gipsani radovi </ a> itd.), čišćenje i uređenje dvorišta . Za izgradnju zgrade od temelja, građevinski radovi su još opsežniji, počevši od pripreme terena, iskopnih strojeva, gradnje temelja, nosivih i pregradnih zidova, krovne konstrukcije, uklanjanja ruševina, do završetka svih završnih i izolacijskih radova. Odaberite pravu kategoriju posla i kontaktirajte naše registrirane tvrtke / obrtnike.

Građevinski radovi: kako pronaći prave majstore?

Kupili ste stari stan koji treba obnoviti i već vas boli glava? Nitko se zapravo ne voli upuštati u obnovu stana jer su to dugotrajni, prljavi i često prilično skupi radovi za koje ne znate točno kada će biti gotovi. Međutim, to ne mora biti slučaj ako pronađete prave majstore i, što je najvažnije, ako napravite plan prema kojem ćete točno znati kako će se odvijati radovi, koliko traju i koliko koštaju. Prvi korak je rastavljanje. To uključuje uklanjanje starih pločica, sanitarije, podova (ako ih promijenite), električnih prekidača, ugrađenog namještaja, unutarnjih vrata (ako ih promijenite). Budući da je iz stana uklonjeno sve staro, vrijeme je za postavljanje novih instalacija. To uključuje ugradnju plastičnih cijevi za vodoopskrbu i kanalizaciju, kao i ugradnju električnih instalacija. Građevinski radovi prilično su bučni jer ima puno žigosanja i bušenja, pa pripazite da to ne radite dok susjedi spavaju. I naravno, registrirajte se danas u Bellcom i dobivajte ponude za sav posao koji trebate.

Građevinski radovi: Zagreb i okolica

Gradnja, tj. građevinski radovi i zidanje, zidanje kuća, pregrada i pregradnih zidova, zidanje svim vrstama materijala, zidanje opekom, kamenom, armiranim betonom, sve vrste materijala i na sve načine, danas je lakše nego ikad. Ako trebate izgraditi novu, rekonstruirati staru ili samo unijeti neke izmjene u postojeću zgradu, to možete učiniti vrlo jednostavno i brzo ako imate malo iskustva, vremena i volje, ili cijelu stvar možete prepustiti stručnjacima koji imaju dugogodišnje iskustvo u građevinarstvu. Ako tražite majstore / obrtnike, graditelje u Zagrebu ili bilo gdje u Hrvatskoj, možemo vam pomoći. U našoj bazi podataka registriranih tvrtki i privatnih osoba imamo pregršt izbora za vas, a najbolji način je sudjelovanje u natječaju. Objavite svoju tvrtku i pričekajte ponude.

Pravilno poslovno planiranje i organizacija

Ponekad se ljudima koji tek počinju graditi ili obnavljati ovaj postupak čini nemogućom misijom. Pravilnim planiranjem i organizacijom rada na gradilištu možete uštedjeti puno vremena, živaca, a ponekad i novca. Ukratko ćemo vas podsjetiti na najvažnije predmete tijekom gradnje i pokušati ih poredati redoslijedom kojim se izvode. Svako gradilište mora ispunjavati uvjete za uređenje gradilišta na kojem mora biti dostupna sva odgovarajuća dokumentacija. Gradilište treba biti ograđeno kako bi se spriječio nekontrolirani pristup. Zabranjeno je ograđivanje uz javne površine, što na bilo koji način ugrožava promet i prolaznike, a veća gradilišta uz ulice moraju biti zaštićena određenim prometnim znakovima. Radovi na gradilištu klasificirani su u nekoliko različitih kategorija: Zemljani radovi, Izolacijski radovi, Elektroinstalacijski radovi, Vodovodne instalacije, Konstrukcije prozora, Žbukanje, Keramički radovi, Parket – podni radovi, Završni građevinski radovi.

Cijene građevinskih radova

Vrlo je teško dati procjenu radova bez prethodnih mjerenja, ali, opet, iskusni izvođači reći će vam da cijena obnove stana može varirati po četvornom metru sa ili bez ugradnje novih prozori. Sve cijene treba uzeti s rezervom jer ukupni trošak može značajno varirati ovisno o kvaliteti odabranih materijala. Naravno, te cijene ne uključuju troškove ugrađenog i komadnog namještaja, rasvjete ili detalja interijera poput zavjesa i slično. Iako se na prvi pogled čini puno, trebali biste imati na umu da kompletnom adaptacijom dobivate potpuno novi stan. Ako usporedite cijenu kvadrata u novoj zgradi i cijenu kvadrata rabljenog stana, kojoj ćete dodati troškove obnove, vidjet ćete da je obnova vrijedna investicija. Kako biste dobili najbolju cijenu za potrebne radove, upotrijebite opciju natječaja na platformi Bellcom. Što više ponuda, više izbora za vas!

Postavljajte pitanja, saznajte

Kada gledate specifikacije potencijalnih izvođača, napravite popis pitanja na koja želite da odgovore. Oni koji odgovore na vašu e-poštu ili poziv trebaju imati prednost nad drugima, ali svejedno razmotrite jesu li na vaša pitanja jasno odgovorili. To se posebno odnosi na sve pojmove koji vam nisu jasni ili ne razumijete što pod tim podrazumijevaju. Jednako je važno da vam postavljaju pitanja dok vi iznosite svoje želje. Ako ne razumiju o čemu govorite, na kraju će sve završiti rješenjem koje je najlakše provesti. Dobri graditelji su oni koji znaju riješiti problem pred sobom, a to znači ispuniti vaše želje na način za koji niste znali da postoji. To se postiže postavljanjem pravih pitanja. Oni koji inzistiraju na pitanjima i pojašnjenju svih detalja obično su dobro organizirani u samom radu.

Pin It on Pinterest

Treba li vam usluga, izvođenje radova?
Besplatno ispunite naš jednostavni obrazac i tvrtke/obrtnici registrirani kod Bellcoma automatski će dobiti zahtjev za novom uslugom.
Besplatno se registrirajte i objavite potrebnu uslugu

Kao tvrtka/obrtnik neprestano morate tražiti nove klijente i poslove. S Bellcomom vam je ovo puno lakše. Registrirajte se i uskoro ćete dobiti nove zahtjeve iz svoje regije ili iz cijele Hrvatske
Besplatna registracija za tvrtke/obrtnike

Ako ste već registrirani na Bellcom-hrvatska.com, prijavite se klikom na gumb ispod
Login